Mette Mattinen, kätilö, project manager Applicado Oy:stä/Layette puhuu aiheesta Suomalaisesta neuvolatiedosta uusi vientituote.

Layette on äitiysaplikaatio, joka perustuu maailman parhaaseen, suomalaiseen neuvolatietoon. Layette-äitiysapplikaatio on julkaistu Suomessa vuosi sitten ja ensimmäisen vuoden aikana jo joka kolmas raskaanaoleva on ladannut sen. Ensimmäiset kansainvälistymisaskeleetkin on jo otettu. Saimme kutsun tulla esittelemään Layettea mm. YK:n johdolle New Yorkiin sekä Japanin terveysministeriöön. Japaninkielinen versio on tarkoitus julkaista jo tänä syksynä paikan päällä Japanissa. Layetten kätilöt ovat vierailleet myös Kiinassa elokuussa ja tutustuneet paikalliseen sairaalakulttuuriin sekä tapoihin.

Mette toimii yrityksen projektijohtajana vastaamalla Layetten sisällön ammatillisesta kulmasta sekä rakentaa yhteistyössä TAMK:in kanssa hoitohenkilökunnan koulutusvientiä. Hän yhdistää Layetten hoitotyön ammattilaisille suunnatun version perinteiseen kouluttamiseen. Toiminta on tarkoitus aloittaa vuonna 2020. Kouluttamiseen kuuluu olennaisena osana kohdemaan kulttuuriin tutustuminen ja koulutusmateriaalin lokalisoiminen. Myös käännöksissä on tärkeää ottaa huomioon tone of voice, jotta viesti on tulkittavissa oikealla tavalla.